دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

"پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی" با حضور رئیس دستگاه قضا افتتاح شد
 
آغاز به كار "پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی" حركت جدیدی برای همكاری استارتاپ ها و شركت های دانش بنیان برای تحقق شعار هوشمندسازی و چابك سازی دستگاه قضایی است كه امروز با حضور آیت الله رئیسی در این مركز كلید خورد.
آغاز به كار "پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی" حركت جدیدی برای همكاری استارتاپ ها و شركت های دانش بنیان برای تحقق شعار هوشمندسازی و چابك سازی دستگاه قضایی است كه امروز با حضور آیت الله رئیسی در این مركز كلید خورد.
به گزارش شبكه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مركز رسانه قوه قضاییه، «پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی»، صبح امروز چهارشنبه با حضور آیت الله سید ابراهیم رئیسی، دكتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از مسئولان عالی قضایی مورد بهره برداری قرار گرفت.

این پردیس كه در فضایی بالغ بر 3600 متر مربع و با استقرار 40 تیم استارتاپ آغاز به كار كرده، قرار است موتور محركی برای شركت های دانش بنیان و خلاق باشد كه می توانند ضمن رفع نیازهای قوه قضاییه، به هوشمندسازی و چابك سازی و كارآمدی هر چه بیشتر نظام قضایی كشورمان كمك كنند.

این پردیس كه با هدف ایجاد زمینه برای ارائه خدمات متقابل شركت های دانش بنیان و دستگاه قضا تشكیل شده، ماموریت حمایت از استارت آپ ها فعال در حوزه حقوقی و قضائی را بر عهده دارد. همچنین این پردیس زمینه ساز شكل گیری «شبكه نوآوری حقوقی - قضائی» است كه بر اساس آن خدمات مورد نیاز دستگاه قضائی شناسایی و در اختیار شركت های دانش بنیان قرار می گیرد تا شركت هایی كه توانایی تامین این نیازها را دارند مورد حمایت قرار گیرند. بر اساس گزارش معاونت راهبردی قوه قضائیه تا كنون 400 مورد از خدمات مورد نیاز قوه قضائیه شناسایی و به این شبكه اعلام شده است.

همچنین با دستور رئیس قوه قضائیه، خط ویژه سازمان ثبت مالكیت معنوی و ثبت شركت ها برای ارائه خدمات به شركت های دانش بنیان این پردیس، در محل پردیس مستقر شده و به شركت ها ارائه خدمات خواهد كرد. این خدمت در كنار استقرار «دبیر خانه كارگروه ساماندهی حقوقی- قضائی شركت های دانش بنیان» در محل پردیس نوآوری های حقوقی قضائی، گامی مهم در تسهیل گره های قضائی شركت های دانش بنیان به شمار می رود.

ارتقاء سلامت دستگاه قضا، توسعه عدالت و دسترسی آسان و ارزان به خدمات قضایی، پیش بینی جرایم و پیشگیری از جرم و افزایش مشاركت های اجتماعی در بهبود نظام قضایی از جمله اهداف و برنامه های «پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی» است كه با استفاده از اركان موجود در زیست بوم فناوری های كشور پیگیری خواهد شد.

رئیس قوه قضاییه در جریان افتتاح این مركز، از بخش های مختلف پردیس بازدید كرد و ضمن گفتگوی چهره به چهره با مدیران پروژه های مختلفی كه در این مجموعه طراحی شده است، در جریان برنامه ها، فعالیت ها و روند اجرایی طرح های در دستوركار پردیس قرار گرفت.

آیت الله رئیسی همچنین با استقبال از طرح ها و پروژه های پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی توصیه هایی نیز برای اجرای هر چه بهتر این طرح ها و پروژه ها برای تسهیل فرایند توزیع عدالت در جامعه داشت و بر لزوم همكاری بخش های مختلف حقوقی و قضایی با این پردیس تأكید كرد.

رئیس قوه قضاییه با تقدیر از برنامه های پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی برای حمایت از طرح های خلاقانه افراد كم درآمد جامعه و كاهش هزینه های خدمات قضایی تأكید كرد: فهم مطالب در حوزه تئوری خوب است اما اجرای هر طرحی نیازمند جرأت و جسارت است كه با آن می توان موانع را از سر راه برداشت.

آیت الله رئیسی همچنین با تأكید بر لزوم توجه به صیانت از مالكیت های فكری و معنوی تصریح كرد: مهر ثبت برای مردم اطمینان آفرین است و در فرایند ثبت شركت ها و طرح ها، ضمن توجه به عنصر زمان در جذب سرمایه گذاران باید در تشخیص شركت های واقعی و صوری دقت شود تا اعتماد مردم آسیب نبیند.

رئیس قوه قضاییه با استقبال از طرح ها و ایده های مربوط به خدمات الكترونیك از جمله خدمات شتاب دهنده حامی برای ثبت امضای الكترونیك و هوشمندسازی قراردادها، این اقدامات را موجب تسهیل و توزیع مناسب خدمات، رفع نیاز مردم برای حضور در مراجع قضایی و كاهش زمان فرایندهای اداری دانست.

آیت الله رئیسی در بخش دیگری از بازدید خود از پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی با استقبال از بررسی سیستم ها و فرایندهای قضایی آن را حركتی در جهت تسهیل و تقویت ارتباطات مجموعه های قضایی و حذف زوائد نظام اداری و همچنین شفاف سازی و چابك سازی سیستم قضایی دانست.

رئیس دستگاه قضا در جریان بازدید از سامانه معرفی وكیل كه طراحان آن مدعی بودند با معرفی وكلای متخصص به طرفین دعاوی حقوقی امكان بهره مندی همگانی از وكیل با هزینه كم یا حتی رایگان برای عموم مردم فراهم می كند، همكاری كانون وكلا و مركز وكلای قوه قضاییه با طراحان این سامانه را مورد تأكید قرار داد.

در حاشیه این مراسم تفاهم نامه ای بین معاونت راهبردی قوه قضاییه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شكوفایی برای همكاری در زمینه استفاده از توانمندی ها و خدمات شركت های دانش بنیان عضو پردیس نوآوری های حقوقی و حمایت قضایی از این شركت ها و استارتاپ ها امضاء شد.

انتهای پیام/ا
منبع خبر:
دانا
   تاریخ: ۱۳:۳۹ - ۰۲/۰۷/۱۳۹۹   بازدید: ۵۰۲