دریافت اطلاعات ...
 
روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳

دکتر فرهاد تجری: همکاری و تعامل مجلس شورای اسلامی و صنف و کانون وکلا دادگستری در گذشته مغفول مانده است| بدلیل عدم همکاری با مجلس شورای اسلامی به نهاد وکالت ظلم و کم لطفی های زیادی شده است
 
مصاحبه کانون وکلای دادگستری مرکز با جناب آقای دکتر فرهاد تجری معاون پارلمانی کانون
دکتر فرهاد تجری: همکاری و تعامل مجلس شورای اسلامی و صنف و کانون وکلا دادگستری در گذشته مغفول مانده است| بدلیل عدم همکاری با مجلس شورای اسلامی به نهاد وکالت ظلم و کم لطفی های زیادی شده است

- دکتر فرهاد تجری، معاون پارلمانی کانون وکلای دادگستری مرکز، در گفتگو با روابط عمومی کانون وکلا با اشاره به بحث تخصص گرایی در حوزه وکالت گفت: باتوجه به دامنه گسترده ای که در حوزه های اقتصادی، سیاسی، امنیتی، فرهنگی، اجتماعی و اداری داریم و علم حقوق نقش آفرینی زیادی دارد و تنوع موضوعات باعث شده علم ساده قبلی حقوق با یک دامنه شمول وسیع مورد توجه باشد. ازحوزه بین الملل گرفته تا موضوعات داخلی همواره آثار حقوقی قابل ملاحظه و اهمیت است. امر و نهی های قانونی و تکالیف زیادی داریم که قاعدتا دارای تبعات خاص خود هستند و علم حقوق پیچیده تر شده است. مثلا درحوزه پزشکی در گذشته پزشکی عمومی داشتیم و این علم توسعه چندانی نداشت اما امروز رشته های خاص پزشکی و متنوع ایجاد شده است. حوزه حقوق هم تخصصی شده است، یک فارغ التحصیل و تحصیل کرده حقوق باید آگاهی کلی از قوانین مختلف با چارچوب های حقوقی داشته باشد اما رشته حقوق امروز یکی از تخصصی ترین رشته ها است. امروزه یک حقوقدان نمی تواند بگوید، مسلط به همه حوزه ها و شاخه ها علم حقوق هستم.
- تجری در ادامه افزود: امروز انتظار جامعه از تحصیل کرده حقوق و شخصیت های حقوقی این است که به موضوعات حقوقی اشراف داشته باشند. تخصصی شدن وکالت یکی از ضرورت های امروز جامعه است هم بازدهی و شان وکالت را به عنوان نهاد فنی و تخصصی بالا می برد و هم به حقوق مردم و اجرای عدالت کمک بیشتری می کند. تخصصی شدن حقوق و به تبع آن وکالت ضرورت جامعه است. متولیان جامعه حقوقی بیشتر به این سمت بروند و مراکز آموزشی و علمی در جهت تخصصی شدن وکالت اقدام جدی کنند. هم جامعه این را انتظار دارد و استقبال می کند و هم ضرورت کاری و شان صنفی می طلبد که به این سمت حرکت کنیم.
- وی با اشاره با اهمیت همکاری و تعامل مجلس شورای اسلامی و کانون وکلای دادگستری خصوصا کانون مرکز به عنوان کانون اصلی و مادر گفت: متاسفانه این همکاری از جمله موضوعاتی بوده که که مغفول مانده است
- مجلس شورای اسلامی نقش ریل گذار را دارد. هر موضوعی که بخواهد در جامعه نهادینه و اجرا شود و و اهدافی از آن مورد انتظار باشد قاعدتا به صورت قانون اجرایی و عملیاتی می شود. مجلس شورای اسلامی به عنوان تعیین کننده و ریل گذار و کانون وکلا به عنوان یک صنف ونهاد حقوقی و تخصصی انتظار این است که تعامل و ارتباط با مجلس بیشتر داشته باشند، هم صنف حرف خود را بزند و هم قوانینی که تصویب می شود از نگاه و منظر یک کارشناس حقوقی و وکیل که خودش کارشناس امر حقوقی است و آسیب شناسی و موضوعات حقوقی را تجربه کرده و به عنوان پخته ترین نظرات در تعامل حوزه های کاری خود با مجلس، ارائه و در نهایت این نظرات در قانون گذاری لحاظ شود. به جهت اینکه این ارتباط و تعامل نبوده است، ما در برهه های مختلف خصوصا در چند سال اخیر شاهد تصمیم گیری هایی بودیم که نه تنها نسبت به موضوعات حقوقی و حقوق مردم ،بلکه نسبت به نهاد وکالت ظلم و کم لطفی های زیادی شده است که عمده آنها ناشی از همین عدم ارتباط و تعامل است.
- معاون پارلمانی کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به اهمیت داشتن صندلی در کمیسیون های مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر حوزه های مختلف تخصصی کشور را ارزیابی و بررسی کنید امروز اتاق تعاون و اتاق بازرگانی که صنف خاصی هستند، صندلی ثابت در مجلس دارند و درباره موضوعات مختلف در کمیسیون های مربوطه با این دوستان تبادل نظر انجام می شود. در حالیکه در موضوعات حقوقی هیچ اعتنایی به نظر جامعه وکالت نمی شود و تصمیماتی اتخاذ می شود که نه تنها نهاد وکالت حتی حقوق مردم هم تضعیف می شود. ضرورت تعامل بیش از هر وقت دیگری حس می شود.
- ارتباط با نمایندگان مهم است نمایندگان تحصیلات و سوابق حقوقی دارند
باید بپذیریم آن اشراف و تسلطی که مجموعه همکاران ما در حوزه های مختلف حقوقی و صنفی دارند همه نمایندگان ندارند و داشتن ارتباط و تعامل در تامین حقوق مردم موثر است. در برخی از مواردی که برای ما آسیب پذیری ایجاد کرده و با نمایندگان صحبت می کنیم و آنها هم تایید می کنند و تاسف می خورند چرا قبلا متذکر نشدید و علت این است که این حق ارتباط از ما گرفته شده بود. امروز بیش از هر وقت دیگری این تعامل حس می شود. تعامل و ارتباط با مجلس برای کانون وکلا مثل اتاق بازرگانی و ... باید وجود داشته باشد ما هم به این تعامل نیاز داریم و متاسفانه این عدم تعامل بعضا در برخی موارد نظر حتی دستگاه قضایی و نهاد وکالت لحاظ نمی شود.
- وی در پایان تاکید کرد: حضورشخصیت های حقوقی در مجلس شورای اسلامی فرصت است. در حوزه تقنینی تعامل و نقش صنف وکالت تعیین کننده دارد. اگرهمکاران حقوقدان در مجلس حضور داشته باشند ، می توانند هماهنگی و همراهی بیشتری با نهادوکالت داشته باشندو کمک حال مجموعه همکاران در مجلس شورای اسلامی باشند. در انتخابات پیش رو در دور دوم مجلس شورای اسلامی انتظار است، شخصیت های حقوقی را از میان شخصیت های باقی مانده شناسایی، پیگیری و حمایت کنیم واشخاص ارزشمندی مثل دکتر ابراهیم عزیزی با سابقه حقوقدانی شورای نگهبان وسوابق اجرایی و تقنینی و نظارتی در کنار آقایانی همچون سلیمی سید نظام الدین موسوی و فلسفی و حسین زاده بحرینی و جراره و نادری در حوزه تهران انتخاب شوند می توان اهداف و برنامه های خود را از، مجموعه تخصصی آنها مطالبه کنیم.

اداره روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز
   تاریخ: ۱۱:۵۲ - ۱۸/۰۲/۱۴۰۳   بازدید: ۵۶